[...] przez podanie odpowiedniej ilości płynu przed, podczas i po posiłku. Przed wysiłkiem należy pić jedną godzinę lub wcześniej 1-2 szklanki co 10-15 minut. W trakcie wysiłku (o ile jest to możliwe) co 10-15 minut 600-1000ml/godz. Zaraz po wysiłku, po zawodach lub treningu należy uzupełnić płyn licząc 500ml na każde 0,5kg utraconej masy ciała. Płyny [...]
[...] podanie odpowiedniej ilości płynu przed, podczas i po posiłku. • Przed wysiłkiem należy pić jedną godzinę lub wcześniej 1-2 szklanki co 10-15 minut. • W trakcie wysiłku (o ile jest to możliwe) co 10-15 minut 600-1000ml/godz. • Zaraz po wysiłku, po zawodach lub treningu należy uzupełnić płyn licząc 500ml na każde 0,5kg utraconej masy ciała. [...]
[...] bang for our Buck"). Mała dygresja: wypowiedź mojego kolegi Alan’a Arago: Przejmowanie się ilością tłuszczu spalonego podczas ćwiczeń jest równoważne z myśleniem nad tym ile mięsni zostanie w tym samym czasie zbudowane ("Caring about how much fat is burned during exercise is equivalent to worrying about how much muscle is built during [...]
[...] podanie odpowiedniej ilości płynu przed, podczas i po posiłku. Przed wysiłkiem należy pić jedną godzinę lub wcześniej l - 2 szklanek co l O - 15 minut W trakcie wysiłku (o ile jest to możliwe) co l O - 15 minut 600 - 1000 ml/godz Zaraz po wysiłku, po zawodach lub treningu należy uzupełnić płyn licząc 500 ml na każde l/2kg utraconej masy ciała. [...]
[...] surowe. A szynka z łopatki jest tańsza. - Ile wody jest w najtańszej szynce? - Przecież samo mięso składa się w 70 procentach z wody. Wiedział pan? - Spytam inaczej: ile wędliny uzyskuje pan z 1 kg szynki? - 1,20-1,30 kg. To standard. - Co pan dodaje, że ona się tak zwiększa? Soję? - Jeśli ktoś dodaje soję, to musi to napisać na [...]
[...] a nie o przedstawienie pracy naukowej. Zamieściłem również linki do opisu niektórych rzeczy, dzięki czemu można będzie dokładniej zrozumieć tekst, nie bawiąc się co chwile w przełączanie kart i szukanie co to jest. Miłego czytania. WSTĘP Żeby pojąc czym tak naprawdę jest anabolizm, musimy zapoznać się z biologicznymi mechanizmami [...]
[...] z „niedopalonych" cząstek nie tworzy się sadza lub czad, ale jednak powstaje atom tlenu o równie zabójczych właściwościach. Jest to atom posiadający tylko jeden elektron. O ile atomy czteroelektronowe są stabilne i wytwarzają korzystną dla naszego życia energię, to atomy jednoelektronowe wprost przeciwnie. Czują się źle w pojedynkę i awanturują [...]
[...] Przyspiesza przemianę materii, aktywuje proces spalania wolnych kwasów tłuszczowych oraz zapobiega odkładaniu się substancji lipidowych w warstwie podskórnej. Widzimy ile korzyści może przynieść suplementacja jednym tylko aminokwasem BETA ALANINĄ , czy już możemy go nazwać cudownym aminokwasem, czy zamawiać hurtowe ilości w sklepach z [...]
[...] kwasy tłuszczowe (dwa lub więcej wiązań podwójnych). Zamieszczę tabelkę autorstwa 3 dobrze , wam znanych ludzi z sfd , tabela będzie przedstawiać poszczególne oleje i ile każdy z nich zawiera poszczególnych kwasów tłuszczowych. Przejdźmy teraz do występowania kwasów tłuszczowych: - nasycone kwasy tłuszczowe najczęściej występują w [...]
[...] kwasy tłuszczowe (dwa lub więcej wiązań podwójnych). Zamieszczę tabelkę autorstwa 3 dobrze , wam znanych ludzi z sfd , tabela będzie przedstawiać poszczególne oleje i ile każdy z nich zawiera poszczególnych kwasów tłuszczowych. Przejdźmy teraz do występowania kwasów tłuszczowych: - nasycone kwasy tłuszczowe najczęściej występują w [...]
[...] naturalnych antyoksydantów,mają wpływ na równowage kwas-zasada,czy inne...- sam efekt psychiczny -> zjedzenie czegos slodkiego a zarazem zdrowego!) czy ktos sie zastanawiał ile jest fruktozy w 1 kawałku owoca? Wszystkie weglowodany znajdujace sie w owocach to nie fruktoza! Srednio okolo 50% to fruktoza (fruktoza + fruktoza z sacharozy) -> ~50%. [...]
[...] i węglowodanów. Wiadomo, że 1 g tłuszczów dostarcza dwa razy tyle kalorii, co 1 g węglowodanów lub białka. Dlatego konsumenci coraz większą uwagę przywiązują do sprawdzania, ile dany produkt spożywczy zawiera tłuszczu. Dostrzegając te tendencje, producenci żywności wypuszczają na rynek coraz więcej produktów nisko- lub beztłuszczowych. Klienci [...]
EWOLUCJA MULTI-STAKÓW „CREATESTON" CZYLI REWOLUCJA W PO-TRENINGOWEJ SUPLEMENTACJI Krokiem milowym w suplementacji diety sportowców było zrozumienie ogromnej potrzeby stworzenia idealnych warunków hormonalnych i dostarczenia optymalnej ilości składników pokarmowych w okresie po-treningowym w celu zintensyfikowania przyrostów masy mięśniowej i [...]
[...] 40 gramów to optymalna ilość węglowodanów potrzebnych do maksymalnego wzrostu! Z całą pewnością więcej, podobnie jak zapotrzebowanie na białko jest znacznie wyższy niż to, ile białka spożytego jest zamieniane na mięśnie. http://www.t-nation.com/img/photos/2011/11-699-05/tomato-omelette.jpg Wrażliwość insulinowa. Po dłuższej diecie (czyt. w [...]
[...] Stosunek kwasów omega-6/omega-3 powinien wynosić 3-5:1, niektóre źródła podają nawet 1:1. Ale jak jest naprawdę? Ten stosunek wynosi około 20-30:1! Nie wierzysz? Policz ile spożywasz wnkt z rodziny 06 a ile z rodziny 03 - wtedy się przekonasz. Omega-6 (LA/AA) zaburzają równowagę tłuszczy w naszym organizmie,a wbudowując się w struktury [...]
[...] W ten sposób rozwijać się może odwodnienie odpowiadające 30-35% całej utraty wody. Do wyrównania strat wody dochodzi dopiero po wielu godzinach, a nawet następnego dnia. O ile podczas wykonywania pracy fizycznej wyczerpywanie się zasobów węglowodanowych ustroju nie stwarza większego zagrożenia dla życia, przyczyniając się tylko do spadku [...]
[...] stanowi informacje dla organizmu o stopniu rozpadu tkanki mięśniowej i jest bezpośrednim sygnałem do uruchomienia wszelkich mechanizmów antykatabolicznych w organiźmie i nasilenia syntezy białek. Glutamina a cysteina i glutation. Cysteina dostarczana jest w formie cystyny, czyli dwóch połączonych ze sobą cząsteczek cysteiny, która pozostaje [...]
[...] jest najbardziej optymalny dla rozbudowy białek mięśniowych człowieka. Wszystkie inne białka, jakie niestety, sa stosowane często do gainerów bardzo niskiej jakości ( o ile w tym przypadku może być o jakości mowa?) W żadnym wypadku nie będą mogły uchodzić za białka pełnowartościowe, czym dyskwalifikują produkt finalny, o którym mowa, - czyli [...]
[...] gramów wapnia przy czym 99% znajduje się w kościach. Tkanka kostna jest rusztowaniem dla naszego ciała i równocześnie magazynem, z którego organizm czerpie wapń i fosfor o ile jest jego zbyt mało w środkach spożywczych. Zawartość jego we krwi jest zawsze stała, nawet w ostatnim stadium zrzeszotnienia kości czyli osteoporozy. Jest to reakcja [...]
[...] znów jak wyżej.. ilość szotów jest zależna również od dawki jaką chcemy przyjąć tak więc 20ml deki greckiej to może być 10 shotów ale równie dobrze może być i 5 czy 20… zal ile na raz wstrzykujemy. Co powinienem brać oprócz sterydów? Witaminy dla sportowców oraz b-complex i cynk Kwas omega3 lub tran - uklad krwionośny Clomid/Nolvadex- oblok po [...]